Unika byggnader

Capital Gate i Abu Dhabi

Det lutande tornet i Abu Dhabi stod klart 2011 och själva lutningen samt det mosaikliknande utseendet är byggnadens unika signatur. Byggnaden består av ett femstjärnigt lyxhotell och affärslokaler och kan titulera sig skrapan som slår rekord – i att luta då den har kommit med i Guiness rekordbok. Världsrekordet i lutningsgrad tillhör numera Capital Gate i Abu Dhabi. Det lutande tornet i Pisa kan dock fortsatt stoltsera med att vara världens i särklass äldsta lutande torn.

Stabil förankring

Capital Gate lutar hela fyra gånger så mycket som det lutande tornet i Pisa med sin artongradiga lutning men det står mycket stadigt förankrat på en enorm betongplatta med hundratals armerade pelare på 20 till 30 meters markdjup. Detta solljusreflekterande torn är 160 meter högt och garanterat säkert då alla golvplan mellan våning tolv och trettiofem är stabiliserade.

Häpnadsväckande utsikt

Utsikten från tornet är fantastisk och byggnaden utgör ett idealt ställe att placera ett lyxhotell på som förutom bekvämt boende kan erbjuda oöverträffade vyer. Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens huvudstad och har mycket att erbjuda såväl turister som invånare. Inte minst har den en mycket vacker stadssiluett som numera kan åtnjutas i Capital Gate.

bard